Zielona transformacja w branży HoReCa
Trwa globalna, zielona transformacja – jaką rolę odegrają w niej przedsiębiorstwa z branży HoReCa? Nastał czas szczególnej dbałości o wpływ na otoczenie i środowisko, potrzeba sprostania rosnącym oczekiwaniom gości, ale też czas na podjęcie dialogu z konsumentami, którzy w znacznym stopniu odpowiadają za skalę marnowania jedzenia oraz dostawcami, których produkty muszą odpowiadać na wyzwania nowych unijnych strategii dotyczących zrównoważonej żywności. 

Zapraszamy na bezpłatny webinar, podczas którego dowiesz się o nadchodzących zmianach prawnych, zielonych trendach w branży oraz rozwiązaniach, które warto wdrożyć by przetrwać na konkurencyjnym rynku restauracji, hoteli i firm cateringowych. 

Marnowanie i straty jedzenia to dziś jeden z największych globalnych problemów – według danych FAO, aż 1/3 żywności jest wyrzucana. Zgodnie ze strategią zrównoważonego rozwoju, państwa UE zobowiązały się do redukcji ilości marnowanej żywności o połowę do 2030 r. na poziomie detalicznym i konsumenckim oraz redukcji strat żywności w łańcuchach dostaw i na etapie produkcji.

Odpowiedzią na wyzwania stojące przed całą branżą jest gospodarka cyrkularna (GOZ), której wdrożenie stwarza z jednej strony możliwość optymalizacji i zmniejszenia kosztów działań, z drugiej pozwala na dbanie o środowisko naturalne, zmniejszenie śladu węglowego, czy stosowanie skutecznych taktyk zarządzania odpadami w codziennym funkcjonowaniu podmiotów z branży.

Korzyści z uczestniczenia w darmowym webinarze:

  • dowiesz się jakie są trendy, wyzwania i szerszy horyzont zmian, które czekają właścicieli hoteli, restauracji, kawiarni czy firm cateringowych,
  • poznasz przykładowe rozwiązania warte wdrożenia, przynoszące korzyści finansowe, wizerunkowe i środowiskowe dla firmy (realizowane na czterech strategicznych poziomach: dostawy, magazynu, kuchni i sali) 
  • zobaczysz, w którym kierunku zmierza twoja konkurencja i jakie działania należy zaplanować, aby nie dać się jej wyprzedzić. 

Webinar poprowadzą:
Joanna Kądziołka – prezeska Polskiego Stowarzyszenia Zero Waste
Andrzej Kliś – marketingowiec, menedżer, trener i szkoleniowiec w branży hotelarsko – gastronomicznej

Terminy:

25 października, godz.12:00

27 października, godz.18:00

6 listopada, godz. 10.00

Czas trwania: 1 godzina zegarowa.

Zapisy: link do formularza

Już teraz zapisz w kalendarzu link do webinaru:

  • 25 października, godz.12:00, link:

https://us06web.zoom.us/j/82189443592?pwd=KzhDyINU3thr8qEBXsqztxH8tw0ngK.1

  • 27 października, godz.18:00, link:

 https://us06web.zoom.us/j/89583687411?pwd=dyZdtB1OPNtqmMUNaZfem1QcF9xWxc.1 

  • 6 listopada, godz. 10:00, link:

https://us06web.zoom.us/j/88558563172?pwd=cWCK61O5WEHk4pKuAXt7QdJLxi30OV.1